AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax hoort op de elfde plaats in de competitie’

Er komen zeer belangrijke weken aan voor Ajax. Zondagmiddag gaan ze op bezoek bij FC Twente, in de Europa League spelen ze tegen Olympique Marseille en dan een week later ontvangen ze in eigen huis de grote rivaal Feyenoord. Momenteel staat de ploeg van trainer Maurice Steijn op een elfde plaats in de competitie.

De Telegraaf analyseert op zaterdagochtend: “Ajax staat al in het rechterrijtje en dan moet het zondag op bezoek bij medekoploper en angstgegner FC Twente en krijgt het een week later bezoek van Feyenoord. De optimist zegt: een mooie uitdaging om de rug te rechten, de pessimist voorziet de totale ondergang.”

Vervolgens noemt de krant de elfde positie van de Amsterdammers ‘een vertekend beeld’: “Want de Amsterdammers hebben pas drie duels gespeeld en zouden met drie punten meer – inhaalduel met FC Volendam dat vorig jaar in 1-1 eindigde – gedeeld vierde staan.”

Daarna komt men daar echter op terug… “Qua veldspel hoort Ajax op de elfde plaats, want het vreemdelingenlegioen van Steijn en directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft nog geen minuut indruk gemaakt. ’Een echte topclub wint in deze penibele fase twee keer met 1-0 van FC Twente en Feyenoord’, zei oud-Ajacied Kenneth Perez. Een fijne uitdaging.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.