AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Uithaal naar Steijn: ‘Elke keer dat stomme geklets’

Voormalig voetballer Willem van Hanegem stoort zich aan de uitspraken van Ajax-trainer Maurice Steijn over zijn versterkingen. De oefenmeester twijfelt namelijk of ze wel het gewenste niveau hebben om in Amsterdam te spelen.

In de Willem&Wessel-podcast stelt de Kromme dat het geen handige teksten zijn. “Ik denk dat het belangrijkste is: als je die spelers krijgt, ga je er niet over beginnen dat het een hele tijd kan duren voordat ze ingepast zijn”, meent hij. “Dan ga je toch nooit spelers kopen? Ik denk dan: je bent niet goed bij je hoofd.”

Van Hanegem vindt dat Steijn zich wat aanstelt. “Als je zes of zeven spelers krijgt die helemaal niet weten hoe ze moeten voetballen, dan moet je ze het een en ander leren. Maar deze gasten, die al hun leven lang op een niveau spelen… Het is overdreven dat de trainer al die gasten moet leren wat ze moeten doen”, aldus de Kromme.

“Dan ben je er wel erg aan toe. Elke keer hoor je dat stomme geklets, maar ze hebben allemaal kwaliteiten”, vervolgt hij. “Zorg er gewoon voor dat ze het vertrouwen krijgen, dat is het allerbelangrijkste.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.