AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Frenkie de Jong was zondagnacht om 03.00 uur thuis’

Bondscoach Ronald Koeman is van mening dat de spelers van Oranje wel wat harder voor elkaar mogen zijn. Hij vindt echter niet dat er sprake is van een patatgeneratie, een term die Leo Beenhakker in het verleden introduceerde.

“Nee, totaal niet”, reageert Koeman op de persconferentie. “Deze jongens zijn niet gemakzuchtig. Ze zijn nog veel meer met hun vak bezig dan wij vroeger waren. Toen waren er geen telefoons, dus wij konden van alles en nog wat doen”, lacht de keuzeheer, die aangeeft dat spelers er veel voor over moeten hebben. “Frenkie was zondagnacht om 03.00 uur thuis, heeft drie uur geslapen en vliegt naar Nederland. Ze spelen zoveel wedstrijden en moeten zo superfit zijn in alles wat ze doen. Daar mag je ook weleens respect voor hebben.”

Frenkie de Jong reageerde nog wel op de kritische woorden van Koeman over dat spelers elkaar te weinig corrigeren. “Ik denk dat ik dat zeker meer kan doen, maar het verhaal is ook een beetje een eigen leven gaan leiden hier in Nederland. “Dat wij elkaar zogenaamd nooit zouden corrigeren, is niet waar. Het is zeker zo dat het meer kan. Dat weten we nu, want het is er zoveel over gegaan inmiddels. Dat zullen we ook zeker doen. Maar het is niet zo dat wij dat nooit deden: dat is een heel eigen leven gaan leiden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.