AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Maurice Steijn ligt nu al op ramkoers bij Ajax’

Maurice Steijn zou nu al in de clinch liggen met Sven Mislintat en de selectie van Ajax. Die conclusie trekken Gertjan Verbeek en Henk van Stee na zijn uitlatingen van afgelopen zondag in Sittard.

Hij maakte zondag duidelijk dat hij niet achter de Ajax-aankopen staat. “Het is niet slim wat Maurice heeft gedaan, maar ik begrijp hem wel”, zo laat Verbeek weten aan het Algemeen Dagblad. “Hij weet dondersgoed dat hij straks de kop van Jut is. Alleen: Steijn had beter in de directiekamer de strijd kunnen aangaan met Mislintat.”

Daar voegt Verbeek aan toe: “Uit het zicht van de camera, bedoel ik dus. Al had-ie hem daar bij zijn strot gepakt, het was allemaal handiger geweest dan wat hij nu heeft gedaan. Dit gaat natuurlijk gevolgen krijgen, dat kun je uittekenen.”

Van Stee noemt dit ‘geen gezonde situatie’. “Ik vrees alleen dat Mislintat bewust voor een qua naam kleinere trainer heeft gekozen. Mannen als Guus Hiddink of Dick Advocaat hadden het niet gepikt, na afloop van de voorbereiding geconfronteerd worden met een zwik onbekende spelers. Wellicht is Maurice daar in zijn enthousiasme wat naïef in geweest. Geloof me: dit gaat onherroepelijk tot nog meer conflicten leiden.”

Verbeek spreekt klare taal: “Wie goed luistert, hoort Maurice eigenlijk zeggen: ‘Ik heb geen vertrouwen in mijn spelersgroep’. Reken maar dat zo’n uitspraak hem niet in dank zal worden afgenomen. Zeker niet nu, in een tijd waarin ‘verbinden’ zo belangrijk wordt gevonden. Dat had Maurice zich moeten realiseren. Op deze manier raakt hij de gunfactor bij zijn spelers kwijt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.