AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-verdediger is van niveau-Cambuur’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten heeft gisteren in het programma ‘Rondo’ uitgehaald naar een aantal spelers van Ajax. Hij ziet het vooral niet zitten in vleugelback Devyne Rensch. Hij past volgens hem beter bij een club als SC Cambuur.

Van Basten heeft het duel tussen Fortuna Sittard en Ajax (0-0) van afgelopen zondag na een tijdje uitgezet. “De tweede helft heb ik naar Jos, eh, Max Verstappen gekeken. Dat vond ik gewoon leuk. Ajax vond ik niet leuk. Donderdag (Ajax – Ludogorets, red.) heb ik in de tweede helft een filmpje gepakt. Voetbal moet leuk zijn en als ik Ajax zie vermaak ik me niet meer. Niemand wil de bal hebben. De spelers zijn gewoon kwalitatief niet goed. Dan kan je iedereen de schuld geven, maar de aankopen zijn niet goed geweest.”

Ook van de eigen jeugd is Van Basten niet onder de indruk. “Jorrel Hato is een goede, maar Kenneth Taylor is niet niveau-Ajax. Devyne Rensch is niveau-Cambuur”, vervolgt de zeer kritische Van Basten. “Hij is altijd de dupe van misverstandjes. En ze hebben nu Anton Gaaei gekocht. Ik denk dat hij niet veel beter is.” De voormalig trainer van de Amsterdammers zag wel één lichtpuntje. “Josip Sutalo is een goede speler. Hij is comfortabel in wat hij doet. Maar die Carlos Forbs, die kostte 14 miljoen. Hoe kom je erbij om zoveel uit te geven?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.