AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-talent moet spelen: ‘Heel grote club in de wereld wil hem’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos zou Ajax adviseren om het grote talent Silvano Vos meer speeltijd te gunnen. Volgens De Mos verdient hij dit namelijk en daarnaast zou er een hele grote club achter hem aanzitten.

Hij maakte dit seizoen nog geen minuten, mede door de concurrentie van aankopen als Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen. Bovendien trok Ajax op de valreep nog Sivert Mannsverk aan. “Ik blijf het zeggen: een jongen als Vos… Ik weet uit zeer betrouwbare bronnen dat een heel grote club in de wereld Vos ziet als opvolger van een heel grote speler. Dat zie ik ook in hem. Vos is buitencategorie”, zegt De Mos bij Goedemorgen Eredivisie.

Om welke club het gaat wil De Mos niet onthullen. “Dat ga ik niet noemen, dat hoef ik niet te zeggen”, reageert de oud-trainer van Ajax, die lijkt te ontkennen dat het gaat om Atlético Madrid. Transferexpert Fabrizio Romano meldde eerder dat de Spaanse topclub achter Vos aanzit.

De Mos vindt Vos een ‘heel goede speler’. “Hij moet nu vlieguren maken bij Ajax, om zich verder te ontwikkelen. Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat hij van de buitencategorie is. Die jongen moet spelen.” Vos verlengde in juli nog zijn contract bij Ajax tot medio 2028.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.