AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Die gaat Ajax een stap omhoog helpen’

Nordin Amrabat neemt het met zijn AEK Athene in de Europa League op tegen Ajax. De aanvaller vindt het op dit moment moeilijk in te schatten hoe goed de Amsterdammers zijn vanwege de vele zomerse wisselingen.

“Ik ben heel benieuwd naar Ajax. Ik heb tegen Josip Sutalo gespeeld in de play-offs, een hele goede, sterke en snelle verdediger die Ajax een stap omhoog gaat helpen”, stelt Amrabat in gesprek met Voetbal International.

Verder zijn het voor de aanvaller vooral onbekende spelers. “Ik vind het lastig om inhoudelijk iets over Ajax te zeggen. Wel zie ik dat Ajax veel buitenlandse spelers aangetrokken heeft. Als iedereen het goed doet en een half jaar presteert in de Europa League, verdubbelt hun marktwaarde, zoals je vaker ziet bij spelers van Ajax.”

Toch kan het ook de verkeerde kant opgaan, weet Amrabat. “En anders kunnen het zomaar miskopen zijn. Ik vind het een risico, omdat Ajax staat voor het opleiden van talenten die de opleiding doorlopen en uiteindelijk doorbreken. Ajax kiest nu voor iets anders, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. We gaan het volgen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.