AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax pikt flinke duit mee van toptransfer

Ryan Gravenberch staat op het punt om Bayern Munchen te verruilen voor een nieuw avontuur bij Liverpool. En met de overgang pikt zijn oude club Ajax ook een graantje mee.

De Telegraaf meldt dat het om een bedrag van drie miljoen euro gaat. “Tijdens de zomerse transferperiode in 2022 bedongen de Amsterdammers dat zij bij een volgende transfer voor 7,5 procent zouden meedelen in de transfersom”, klinkt het. Liverpool betaalt naar verluidt een vast bedrag van veertig miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. “Waardoor CFO Susan Lenderink minimaal 3 miljoen euro kan bijschrijven”, schrijft de ochtendkrant.

Gravenberch wordt vrijdag medisch gekeurd, waarna een vijfjarig contract klaarligt voor de oud-Ajacied. In de vorige transferzomer vertrok de middenvelder nog voor 18,5 miljoen euro naar Bayern, maar een doorbaak bij der Rekordmeister bleef uit. De Nederlander hoopt dit seizoen alsnog voor zijn kans te kunnen gaan bij de Duitse topclub, maar kon ook onder Thomas Tuchel niet rekenen op een basisplaats. Daarop besloot Gravenberch aan te sturen op een transfer, die met het oog op het EK 2024 hoe dan ook komend seizoen meer speelminuten wil maken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.