AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax heeft nu 4 linksbacks, hoe krijg je het voor elkaar’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos is niet te spreken over Sven Mislintat. Hij vindt het namelijk onvoorstelbaar dat de Amsterdammers nu vier linksbacks onder contract hebben staan. Dit liet hij weten in het programma ‘Goedemorgen Eredivisie’ op ESPN.

“Dit is gewoon twaalf spelers halen en maar hopen dat het jongens zijn die in dat Ajax-concept passen”, aldus De Mos, die zeer kritisch is op het aankoopbeleid van Ajax en Mislintat. De Mos had het anders aangepakt. “Je moet eerst je trainer vragen: hoe wil je spelen? Dat is ook niet gebeurd. Ze hebben dat Steijn (Maurice, red.) niet gevraagd. Hij weet ook niet hoe Ajax wil spelen en hij heeft ook niet dat dna in zijn lijf zitten. Hij heeft dus vanuit zijn eigen wereldje een aantal spelers gehaald.”

“Ajax heeft op dit moment vier linksbacks”, spreekt De Mos zijn verbazing uit. “Hoe krijg je het voor elkaar. Dan ben je bij mij als td al door de mand gevallen.” Ook van het Amsterdamse middenveld is De Mos niet onder de indruk. “Dan heb je twee middenvelders die hetzelfde zijn, die stationnetjesvoetbal spelen. Tahirovic, zijn lieveling, en Van den Boomen. Die spelen allebei naar de bal toe, dus Ajax krijgt nooit het voetbal dat PSV heeft, omdat ze gewoon verkeerd ingekocht hebben.”

Voor een talent als Silvano Vos, die interesse zou genieten van Atlético Madrid, lijkt het door de grote hoeveelheid aankopen nu moeilijker om door te breken in de hoofdmacht. “Dan ontstaat er een beetje paniek, want er is gewoon paniek in Amsterdam, denk ik”, vult tafelgenoot Wim Jonk aan. “Dan wordt het allemaal maar afwachten hoe dat gaat straks. Dan liggen de hakbijltjes al klaar.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.