AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax-aanwinst maakte in Belgie grote indruk’

Ajax heeft met de komst van de Georgische aanvaller Georges Mikautadze een echte doelpuntenmaker binnengehaald. Hier maakt Daan Slingers melding van. Hij is de hoofdredacteur van de Belgische versie van Voetbalprimeur.

Hij zag Mikautadze twee seizoenen op huurbasis bij het Belgische Seraing spelen, waarin hij 28 keer scoorde. “In België zijn we hem zeker niet vergeten. Seraing is geen ploeg waar je even lekker voor gaat zitten, maar Mikautadze was in 1B – te vergelijken met de Keuken Kampioen Divisie – meteen een sensatie. In zijn eerste wedstrijd maakte hij vier doelpunten.”

“Op het hoogste niveau ging het iets moeizamer, maar hij maakte belangrijke goals tegen de andere degradatiekandidaten én was trefzeker tegen Antwerp, Union en Anderlecht”, vervolgt Slingers. Afgelopen seizoen kreeg hij de kans bij FC Metz. “Gek genoeg viel zijn naam nooit bij een Belgische topclub. Dat heb ik altijd raar en jammer gevonden, want het is wel een speler waar voor je naar Belgische normen gaat zitten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.