AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij is nog niet klaar om in Ajax 1 te spelen’

Ajax-trainer Maurice Steijn is ingegaan op de situatie rondom de jonge middenvelder Silvano Vos. Volgens hem komt hij op dit moment tekort om te spelen in het eerste van de Amsterdammers.

“Ik heb dinsdag met hem gesproken en hij heeft een duidelijk doel. Hij wil slagen bij Ajax. Wij hebben aangegeven dat hij nog niet klaar is om in Ajax 1 te spelen”, aldus Steijn. “Als hij de concurrentie aan moet gaan met Tahirovic of Van den Boomen heeft hij het lastig. Dat heb ik ook uitgelegd. Hij is net achttien. Hij ging het kantoor uit met een grote smile, dus daar ben ik niet bang voor.”

Dat hij geen oog zou hebben voor de jeugdspelers legde hij naast zich neer. “In mijn achterhoofd speel ik altijd met de gedachte dat ik spelers uit de eigen jeugdopleiding wil gebruiken en mee wil nemen in het hele proces, maar daar moeten ze wel klaar voor zijn. Het elftal moet daar ook klaar voor zijn”, zo gaf hij aan. “Om zomaar een jonge jongen voor de leeuwen te gooien terwijl je nog niet helemaal stabiel bent, kan zo’n jongen ook kapotmaken. Wij denken er goed over na wanneer we wat doen.”

Met de kritiek dat Ajax te weinig spelers met Ajax-dna heeft gehaald kon de trainer niet veel. “Ik denk wel dat een aantal van de gekomen spelers echt het Ajax-dna bezit. Uiteindelijk moet blijken of de puzzel in elkaar valt”, zei hij daarover.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.