AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Champions League lonkt voor Donny van de Beek’

Het Turkse Galatasaray wil uitpakken met de komst van Donny van de Beek. Hier maakt het Engelse medium ‘The Athletic’ melding van. De middenvelder komt er bij Manchester United niet aan te pas en mag uitkijken naar een nieuw avontuur.

In 2020 maakte hij nog voor een bedrag van 40 miljoen euro de overstap naar de Premier league, waarmee Manchester United haar vertrouwen uitsprak. Mede door de concurrentie van Bruno Fernandes en blessureleed slaagde hij er echter niet in om veel speelminuten op te doen.

Toen Erik ten Hag een jaar geleden als hoofdtrainer binnenkwam, hoopte Van de Beek op een nieuwe kans. De Nederlandse oefenmeester maakte in de eerste seizoenshelft echter vooral gebruik van andere spelers, terwijl de voetballer zélf opnieuw met een zware blessure te maken kreeg. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen was hij weer fit, maar het betekende niet dat zijn uitzicht op speeltijd verbeterde.

Real Sociedad was wekenlang in de race, maar koos voor Arsen Zakharyan. Naar verluidt praat Manchester United nog altijd met FC Lorient, terwijl Galatasaray zich inmiddels ook heeft gemeld. De Turken willen hem voor een jaar huren, waarbij de Engelsen aansturen op een verplichte optie tot koop.

In Turkije kan Van de Beek in de poulefase van de Champions League spelen. Voor Manchester United is het een interessante gedachte om hem weg te doen. Ten Hag ziet voor het sluiten van de transfermarkt namelijk graag Sofyan Amrabat komen, maar daarvoor moet de club eerst van iemand afscheid nemen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.