AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-middenvelder maakt seizoen af in de Eredivisie

Kian Fitz-Jim speelt de rest van het seizoen voor Excelsior. De Kralingers huren hem voor een seizoen van de Amsterdammers. Eerder deze week zette hij nog zijn krabbel onder een nieuw vierjarig contract.

Hij speelde in de jeugdopleidingen van SC Buitenveldert, AFC, AZ en Ajax. De voorbije seizoenen speelde hij veelal bij Jong Ajax, waarbij hij tot 88 wedstrijden kwam. Hoewel hij vaker bij de selectie van het eerste team zat, mocht hij vooralsnog slechts viermaal opdraven op het hoogste niveau.

De 20-jarige middenvelder gaf bij de clubleiding dan ook aan dat hij toe was aan de volgende uitdaging, waardoor beide partijen tot een plan kwamen. Waar hij zijn verbintenis met Ajax met een aantal seizoenen verlengde, kreeg hij de kans om ergens anders in de Eredivisie ervaring op te doen.

Aangezien Excelsior te maken kreeg met de zware blessure van Lennard Hartjes, moesten de Rotterdammers de transfermarkt opgaan om naar een vervanger te zoeken. Met Fitz-Jim haalt het ogenschijnlijk een goede opvolger in huis. Donderdag zal het Amsterdamse talent voor het eerst op het trainingsveld verschijnen.

“Kian is iemand die we al langer volgen en perfect past bij onze speelwijze”, vertelt technisch manager Niels van Duinen op de clubwebsite. “Met de verlenging van zijn contract geeft Ajax aan veel vertrouwen in hem te hebben en zelf ziet Kian Excelsior als ideale tussenstap richting een toekomst in Ajax 1. Er waren veel clubs die interesse in hem hadden, maar hij kiest bewust voor ons.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.