AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Toen Ajax zich meldde hoefde ik geen seconde na te denken’

Toen Ajax zich bij AS Roma voor Benjamin Tahirovic hoefde de middenvelder geen moment na te denken. Hij wist meteen dat hij de overstap wilde maken naar Amsterdam.

Dit laat hij weten in een onderhoud met Voetbal International. Op het moment dat de deal beklonken werd, zat de international bij het nationale elftal van Bosnië. In eerste instantie was de interesse echter niet concreet. “Alleen toen ik bij de nationale ploeg zat, kwam er een telefoontje van mijn zaakwaarnemer. Hij zei dat ik naar Ajax kon als ik dat wilde. Ik zei gelijk: Hier hoef ik geen seconde over na te denken, maak het maar rond.”

De jongeling legt uit dat Ajax in zijn ogen de best mogelijke stap is. “Omdat er voor een jonge speler geen betere club bestaat dan Ajax. Nergens kun je je zo goed ontwikkelen als hier, kijk alle voorbeelden uit het verre en recente verleden er maar op na. Ajax is vervolgens ook weer een fantastische springplank naar de absolute top, want hiervandaan gaan spelers naar Barcelona en Real Madrid. Het vooruitzicht om elke week voor vijftigduizend man te spelen maakte me ook enorm enthousiast. Dat zorgt voor druk om te presteren en daar kan ik van genieten, druk brengt namelijk het beste in me naar boven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.