AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax pakt uit met komst van nieuwe Luis Suarez’

Ajax gaat zich op korte termijn versterken met de Georgische aanvaller Georges Mikautadze. De Amsterdammers betalen een transfersom van rond de zestien miljoen euro voor hem. Maar wie is deze speler eigenlijk? Daan Slingers, hoofdredacteur van de Belgische editie van het medium ‘Voetbalprimeur’ zegt er het volgende over……

“In België zijn we hem zeker niet vergeten”, vertelt Slingers aan VoetbalPrimeur over Mikautadze. In twee seizoenen maakte hij 28 goals voor Seraing, op het tweede niveau. “Seraing is geen ploeg waar je even lekker voor gaat zitten, maar Mikautadze was in 1B – te vergelijken met de Keuken Kampioen Divisie – meteen een sensatie. In zijn eerste wedstrijd maakte hij vier doelpunten.”

Dat bleken geen toevalstreffers: in zijn eerste negen optredens schoot Mikautadze liefst vijftien keer raak. “Daarna viel hij even stil, maar hij eindigde wel als topscorer van de competitie. Seraing had het enkel en alleen aan hem te danken dat ze dat seizoen promoveerden.” Uiteindelijk besloot Metz hem opnieuw te stallen bij de Belgische zusterclub. “Op het hoogste niveau ging het iets moeizamer, maar hij maakte belangrijke goals tegen de andere degradatiekandidaten én was trefzeker tegen Antwerp, Union en Anderlecht.”

Slingers vervolgt: “Bij Seraing was Mikautadze een bloeiende roos op een dor veld. Naarmate de competitie vorderde, ging het alsmaar slechter met de club. Het was tijd voor Mikautadze om terug te keren naar Frankrijk en daar naam te maken. Zonder hem degradeerde Seraing vorig seizoen kansloos. Gek genoeg viel zijn naam nooit bij een Belgische topclub. Dat heb ik altijd raar en jammer gevonden, want het is wel een speler waar voor je naar Belgische normen gaat zitten.”

Als Slingers de volgende miljoenenaankoop van Ajax met iemand zou moeten vergelijken, is het Luis Suarez. “Ja, de Suarez van zijn eerste jaren in Nederland. Iemand vol passie, die er altijd voor gaat, de goal weet te vinden, maar ook wel heel balverliefd is en het overzicht soms kwijt lijkt te zijn. Of hij ook de Suarez van Barcelona gaat worden, durf ik niet te zeggen. Dan moet hij nog veel stappen maken. Maar het is een heel leuke speler om naar te kijken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.