AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Thiago Almada-transfer ver weg voor Ajax’

Het lijkt er niet op dat Ajax zich deze transferperiode zal gaan versterken met de Argentijnse middenvelder Thiago Almada. Hij is volgens de RvC van de Amsterdammers simpelweg te duur om vast te leggen. Daardoor zou Sven Mislintat zijn vizier nu hebben gericht op Metz-aanvaller Georges Mikautadze. Hier maakt De Telegraaf melding van.

De scouting en technische staf van Ajax hebben een ‘duidelijke voorkeur’ voor Almada, maar de aanvallende middenvelder van Atlanta United is na zijn glansrol tegen Nashville SC (één goal, drie assists) niet goedkoper geworden. Geïnteresseerde clubs moeten nu waarschijnlijk meer dan 20 miljoen euro betalen. In de Verenigde Staten werd al gerept over 27 miljoen.

‘Het lijkt erop dat Mislintat daar van zijn collega Susan Lenderink (financieel directeur, red.) en de raad van commissarissen geen toestemming voor krijgt’, schrijft De Telegraaf. Mikautadze is het goedkopere alternatief voor Almada, hoewel de Georgische revelatie van Ligue 1-promovendus FC Metz meer aanvaller is dan aanvallende middenvelder.

Zondag bracht Mislintat met Mikautadze’s zaakwaarnemer Alain Migliacco een bezoek aan de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. De onderhandelingen tussen de clubs lopen en er wordt gesproken over een transfersom van tien tot vijftien miljoen euro. Zondag maakte Mikautadze het enige doelpunt in de uitwedstrijd van Metz tegen Clermont Foot (0-1).

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.