AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax krijgt advies: ‘Geloof me, hij is twee klassen beter’

Andries Noppert speelde zondag tegen Sparta niet zijn beste wedstrijd van zijn leven maar toch houdt Ronald Waterreus alle vertrouwen in hem. Hij ziet grote kwaliteiten in de keeper van SC Heerenveen en het Nederlands elftal.

“Noppert is lang, rustig en is beter met zijn voeten dan ik aanvankelijk inschatte”, schrijft Waterreus in zijn column in De Limburger. “Een ideale keeper voor de Nederlandse top, zijn matige optreden gisteren ten spijt. En precies daarin schuilt mijn verbazing. Waarom haalt Ajax een onbekende reservekeeper á acht miljoen euro om vervolgens Jay Gorter als vervanger van de geblesseerde Gerónimo Rulli aan te wijzen? Geloof me: dan is Noppert twee klassen beter.”

“Toch frappeert vooral de stilte vanuit Feyenoord me”, gaat Waterreus verder. “Zeker nu Justin Bijlow, zeg ik cynisch, tegen zijn jaarlijkse zware blessure is aangelopen. Ik weet dat Timon Wellenreuther, zijn stand-in, vorig seizoen de save van het jaar maakte tijdens het uitduel met Ajax. Maar denken ze in Rotterdam nu serieus dat ze met hem, een jongen die aardig keepte bij Willem II en vervolgens mislukte bij Anderlecht, de Champions League in kunnen? Nee toch, mag ik hopen? Da’s vragen om problemen.”

“Ik zou het wel weten als ik Arne Slot was. Ik zou Noppert vandaag nog binnen hengelen. Hij is niet alleen beter dan Wellenreuther, hij is ook minstens zo goed als Bijlow. En, dat zeker, minder vaak geblesseerd”, aldus Waterreus.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.