AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij is door Ajax veel te vroeg afgeschreven’

Voormalig voetbaltrainer en huidig analist Aad de Mos vindt dat Jay Gorter door alles en iedereen te vroeg is afgeschreven. Door de blessure van Geronimo Rulli is hij de nieuwe nummer één van Ajax.

“Hij was natuurlijk een persoonlijkheid bij Go Ahead. Bij Ajax heeft hij een zeer ongelukkige wedstrijd gekeept waardoor hij eigenlijk werd afgeschreven, maar dat was veel te vroeg”, refereert de oud-trainer in de podcast van De Telegraaf aan de wedstrijd tegen de Eindhovenaren.

“We kunnen een voorbeeld nemen aan Stanley Menzo. Die is begonnen met een wedstrijd bij Auxerre, waar ik bij was, waarbij hij onder twee corners doorliep. Hij is toch international geworden en een grote keeper bij Ajax”, vervolgt De Mos, die dat scenario met Gorter ook wel voor zich ziet.

“Je moet een keeper de tijd geven, soms zijn er momenten in een carrière dat er in één keer een doorbraak is. Ik heb het gevoel dat dat bij hem zo is, dat de meningen in één keer omslaan. Het kan weleens zijn dat hij nooit meer het hok uitgaat.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.