AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax is nog steeds helemaal de weg kwijt’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Marco van Basten staat nog steeds achter zijn kritiek op Ajax. Hij haalde afgelopen maandag in het programma ‘Rondo’ hard uit naar de gang van zaken bij de Amsterdammers.

Hij verklaarde in het Ziggo Sport-programma dat hij zich zorgen maakt om zijn geliefde club. “Dit is geen Ajax, dit is FC Amsterdam”, verklaarde de voormalig topspits. Donderdagavond schoof hij opnieuw aan bij zijn broodheer en daar ging hij er nader op in. “Bij wie moet je zijn met de vraag wanneer het er eens goed uit gaat zien. En als dat Sven Mislintat is, is dat vreemd.”

Van Basten legt uit: “Het enige dat hij doet is het geld gebruiken om spelers te kopen, en dat is een groot vraagteken nog. Inmiddels heeft hij tachtig miljoen euro uitgegeven en ik moet het nog maar zien.” Normaliter schuift Ajax eigen talenten door, naast een aantal aankopen. “Maar ze zijn nu helemaal de weg kwijt. Vorig jaar was al een drama, met heel veel miskopen. Toen hebben we er ook niks van gezegd en ging het dramatisch mis. Als dat nu nog een keer gebeurt, dan is de club echt wel de pineut.”

Presentator Wytse van der Goot confronteerde Van Basten met de aankopen in zijn tijd, waaronder Miralem Sulejmani. “Toen was het ook een drama”, beaamde hij volmondig. “Maar ik kreeg ook kritiek toen. Logisch. Maar wij zaten toen ook in een situatie dat we het zelf moesten kopen, de technisch directeur was toen net afgetreden. Dat is een superslechte situatie voor een club. Maar dan moet de leiding wel zorgen: oké, dit is de voorzitter, dit is de td, dit is de trainer, dit is het beleid dat we voeren. Duidelijkheid. Dat is op dit moment echt niet te vinden.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.