AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Dat vind ik een risico dat Ajax neemt’

Voormalig voetballer en huidig analist Kees Luijckx weet niet of het verstandig is van Ajax dat het Sven Mislintat zoveel laat bepalen. Volgens hem kan het namelijk heel snel de verkeerde kant op gaan.

Sinds de komst van de Duitse technisch directeur haalde Ajax, naar Nederlandse begrippen, veel onbekende spelers uit het buitenland. Mislintat lijkt de vinger in de pap te hebben. “Dat vind ik een risico dat Ajax neemt”, stelt Luijckx in Voetbalpraat van ESPN. “Je geeft je sleutels weer aan iemand. Er zijn Ajacieden die zeggen dat dit een opbouwjaar is, maar ik denk niet dat het rustig blijft als het over vijf wedstrijden nog niet loopt. Dan loop je het risico dat je weer dingen moet veranderen in de staf of directie.”

“Het is heel duidelijk dat hij heel veel mag bepalen op het technisch vlak, eigenlijk op alles”, vervolgt de oud-prof. “Het voordeel is dat hij een groot netwerk heeft, hij heeft overal gezet. Dat aangaande zou je denken dat hij wel weet wat hij haalt.” Collega Kees Kwakman wacht nog even rustig af. “Ik denk wel dat Mislintat is geschrokken van wat hij is tegengekomen. Zowel op het veld als achter de schermen. Nu moet je afwachten of het prijs is met de nieuwe spelers.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.