AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Vertrek Salah-Eddine of Wijndal bij Ajax aannemelijk’

Gaston Avila wordt vandaag gepresenteerd als nieuwe speler van Ajax. De Amsterdammers willen hem gebruiken als nieuwe linksback en dit zal de nodige consequenties hebben voor Owen Wijndal of Anass Salah-Eddine. Een vertrek voor één van de spelers lonkt namelijk.

‘Ajax ziet in de Argentijn, die in eigen land ook wel eens als centrale verdediger opereerde, vooral een linksback’, zo tekent het AD op. Die positie is voor trainer Maurice Steijn op dit moment nog een zorgenkindje. Dat bevestigde hij afgelopen zaterdag nog maar eens, toen hij na het duel met Excelsior niet tevreden was over zowel Salah-Eddine als Wijndal. ‘Aannemelijk is dat één van hen Ajax na de komst van Avila – al dan niet tijdelijk – zal verlaten’, is te lezen.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat gaf aanvankelijk de voorkeur aan een linksbenige centrumverdediger. Toen Hiroki Ito vervolgens moelijk haalbaar bleek, schakelde hij over naar Avila, die na Josip Sutalo de Amsterdammers op defensief vlak een nieuwe impuls moet geven. Het is nog niet duidelijk of het tweetal komende donderdag al kan spelen in de play-offs van de Europa League tegen Ludogorets.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.