AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Premier League-club wilde hem, maar hij wilde alleen naar Ajax’

Sven Mislintat, de technische man van Ajax is zeer in zijn nopjes met de komst van Josip Sutalo. De 23-jarige mandekker zette gisteren zijn krabbel onder een contract tot medio 2028 bij de Amsterdammers.

Hij had vanaf het moment dat Ajax zich meldde zijn zinnen gezet op een transfer. “Wie kent Ajax niet? Iedereen kent Ajax. Het is een grote club met een rijke geschiedenis”, zegt hij op de clubkanalen. “Sven heeft gezegd dat hij van mijn speelstijl houdt. Mijn vorige club, Dinamo Zagreb, draait mee in de top van de competitie. Ajax doet dat ook. Mede daarom denk ik dat Ajax goed bij me past. Sven vertelde zijn plan over mijn route hier. We kwamen snel tot een akkoord.”

Mislintat benadrukt dat Sutalo kandidaat nummer één was voor de vacature centraal achterin. “Een geweldige speler voor Ajax”, klinkt het. “Een Premier League-club wilde hem ook, maar Josip was duidelijk: hij wilde naar Ajax.” De td is bekend met de kwaliteiten van de Kroaat. “Hij is nooit oncomfortabel aan de bal, hij is altijd rustig”, aldus Mislintat, die stelt dat Sutalo van nature een leider is.

“Absoluut een complete centrumverdediger”, voegt Mislintat daaraan toe. “Hij kan verdedigen, is snel, tweebenig, kan opbouwen en kan zowel links als rechts in het centrum spelen. Als je het hele pakket bekijkt… Als hij geen Ajax-speler is, wie dan wel?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.