AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Als dit geen echte Ajax-verdediger is, wie dan wel?’

Gisteren zette Josip Sutalo zijn krabbel onder een vijfjarig contract bij Ajax. Volgens Sven Mislintat hebben ze met de mandekker de nummer één van de lijst binnengehaald. Volgens de technische man van de Amsterdammers heeft de ploeg er nu een heel complete verdediger bij.

Als speler lijkt Sutalo voor Ajax te zijn gemaakt, zo blijkt uit woorden van Mislintat. ‘Hij zal zich nooit oncomfortabel aan de bal voelen. Hij blijft altijd kalm, zelfs als hij een fout maakt. Voetbal is een spel waarin fouten worden gemaakt, dan blijft hij rustig doorspelen alsof er niets is gebeurd. Hij is precies wat we zoeken om onze verdediging te versterken. Hij is een echte leider en baas achterin.’

‘Hij is een hele complete centrale verdediger’, vervolgt de bestuurder. ‘Hij kan goed verdedigen, heeft snelheid, hij is zo goed als tweebenig en hij kan opbouwen. Hij kan op beide posities centraal achterin spelen. Hij kan dus zowel met Hato als Medic spelen. Dat geeft ons veel opties. Als dit geen echte Ajax-verdediger is, wie dan wel?’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.