AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Chuba Akpom had daar geen schijn van kans, dat kon helemaal niet’

Andries Jonker denkt dat Ajax een goede zet heeft gedaan met het aantrekken van Chuba Akpom. Hij werkte samen met de aanvaller in zijn tijd als hoofdjeugdopleiding van Arsenal.

Deze week haalde Ajax de speler op bij Middlesbrough. Bij Arsenal redde Akpom het niet, maar dat zegt volgens Jonker niet veel. “Zo’n jongen speelt daar in de opleiding en haalt het dan niet. Dat is ook niet zo gek”, meent hij in Goedemorgen Eredivisie. De concurrentie in Noord-Londen was destijds ongekend. “Die jongen had geen schijn van kans, dat kon helemaal niet.”

Jonker zag genoeg kwaliteiten bij de aanvaller. “Het is een explosieve jongen. Als het over tien meter ging, dan won hij, dan was hij erbij”, herinnert de oefenmeester. “Het is ook een langere jongen. Een heel ander type dan Brian Brobbey, denk ik. Al weet ik niet hoe hij zich ontwikkeld heeft.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.