AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajacied spreekt: ‘Alsof we deze wedstrijd op tachtig procent ingaan’

Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn is niet te spreken over hoe zijn ploeg gisteren tegen Excelsior voor de dag kwam. De Amsterdammers kwamen uiteindelijk niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel.

Hij is van mening dat de scherpte ontbrak. “Als je kijkt naar hoe we de wedstrijd benaderen… Het lijkt alsof we op tachtig procent deze wedstrijd ingaan. Dan wordt elke wedstrijd in de Eredivisie lastig. We moesten er veel scherper op zitten”, zegt de Ajax-captain in gesprek met de NOS.

De selectie van Ajax kent veel nieuwe spelers. Bergwijn weigert het gelijke spel daarop te gooien. “Het is geen excuus. We hebben genoeg kwaliteit op het veld om dit soort wedstrijden te winnen. Als we de kansen afmaken, winnen we dit duel met dikke cijfers. Maar dat is niet gebeurd en dat komt hard aan.”

Voor Ajax kan de focus volledig op het tweeluik tegen Ludogorets. De KNVB heeft ermee ingestemd om het Eredivisie-duel van volgend weekend te verplaatsen, zodat de Amsterdammers zich optimaal kunnen voorbereiden op de play-offs van de Europa League.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.