AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax schakelt door naar 21-jarige Argentijn’

De kans dat Ajax zich deze transferperiode nog gaat versterken met Stuttgart-verdediger Hiroki Ito is klein te noemen. Dit weet het medium Voetbal International te melden. Het ligt dan ook voor de hand dat de Amsterdammers zullen gaan doorschakelen naar Gaston Avila.

Het is geen geheim dat Sven Mislintat hoopt op een hereniging met Ito bij Ajax. De Duitser legde al twee biedingen neer bij zijn oude club, maar die werden allebei afgewezen. Stuttgart beloofde Ajax later met een tegenvoorstel te komen, maar dat zou volgens VI nooit meer gebeurd zijn. Dat terwijl Stuttgart Wataru Endo, een landgenoot van Ito, wel aan Liverpool gaat verkopen. Konstantinos Mavropanos, de verdedigingspartner van Ito, kan op zijn beurt naar West Ham United.

Daardoor is een verkoop van Ito financieel gezien niet meer noodzakelijk voor Stuttgart. ‘Velen’ houden er nu rekening mee dat Ajax door zou schakelen. Ávila van Royal Antwerp zou dan het toptarget van de Amsterdammers worden, ook omdat Nicolás Tagliafico niet haalbaar lijkt.

Naar verluidt moet Ávila zo’n twaalf miljoen euro kosten. De Argentijn is het beste als linksback, maar kan ook als linkercentrale uit de voeten. Bij Ito was dat juist omgedraaid.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.