AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Na een gesprek met Mislintat wilde ik niet meer met andere clubs praten’

Chuba Akpom is zeer content met zijn transfer naar Ajax. De aanvaller komt over van Middlesbrough, en was na een belletje van Sven Mislintat direct overtuigt. De technische man van de Amsterdammers is op zijn beurt ook zeer blij met de komst van de goalgetter.

“Ajax is een club met veel historie en hopelijk kan ik daar wat historie aan toevoegen”, vertelt Akpom over zijn nieuwe club. “De naam zelf zegt al genoeg, de voetbalclub Ajax. Wanneer je dit shirt aantrekt moet je weten waar het voor staat: de geschiedenis en het succes dat de club heeft gehad in Europa en Nederland.”

Ook technisch directeur Mislintat is een gelukkig man nu Akpom officieel binnen is. “Ik wilde hem ook al naar Borussia Dortmund halen toen hij als negentienjarige nog bij Arsenal speelde. Na een hoop huurperiodes zie je nu dat hij zijn potentieel als spits gaat bereiken. Hij kan naast de spits ook nog als nummer 10 en zelfs als links- en rechtsbuiten spelen. Hij kan zelfs samen met Brian Brobbey spelen. Maar als je het Akpom vraagt wil hij zelf vooral scoren.”

Akpom vertelt ook dat hij door Mislintat veel over de club te weten is gekomen. “Ik kende Sven al uit mijn tijd bij Arsenal. Hij is een goede gozer. We hebben een Zoom-call gedaan en toen ik die ophing belde ik gelijk mijn agent. Ik zei: ‘Stop maar met praten met andere clubs, ik wil naar Ajax.’ Hij hoefde de club niet aan mij te verkopen. Hij vertelde over de club, filosofie en de speelwijze van de trainer. Dat past allemaal perfect bij mij, dus de keuze was makkelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.