AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax haalt met hem een ware topspits in huis’

Pierre van Hooijdonk ziet het zitten in de spits Chuba Akpom. Ajax probeert hem op dit moment naar Amsterdam te halen, en volgens de analist zou dit een prima zet zijn.

Hij staat vooralsnog onder contract bij Middlesbrough, maar daar lijkt snel een einde aan te komen. De 27-jarige spits vliegt naar verluidt maandag naar Amsterdam, waar hij na een medische keuring zijn handtekening gaat zetten onder een contract voor vijf jaar. Bij Ajax zal hij arriveren als de spits die afgelopen seizoen 28 keer scoorde in het Championship.

Van Hooijdonk juicht de transfer toe. “Een hele dikke ja. Hij is fysiek, groot, athletisch, hij is snel, tweebenig en kan fantastisch koppen. Maar met name: hij zoekt ook echt de ruimte achter de verdediging en is dus niet iemand, net zoals Brobbey, die met zijn in de tegenstander hangt. Hij loert echt op de steekballen. Ik heb de goals bekeken, de kwaliteit spat er van af. Dat is echt een versterking als hij komt”, aldus de oud-spits zondagavond bij NOS Studio Voetbal.

Bij Ajax wordt Akpom dus de concurrent van Brobbey, die in de seizoensopener tegen Heracles Almelo (4-1) het vizier nog niet helemaal op scherp had staan. Trainer Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat wilden voor het sluiten van de markt op 31 augustus koste wat kost nog een spits toevoegen aan de selectie.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.