AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hiroki Ito liep in 2017 al stage bij Ajax’

Ajax wil zich graag versterken met de Japanse verdediger Hiroki Ito maar zal daarvoor flink de portemonnee moeten trekken. Zijn club VFB Stuttgart verlangd namelijk de hoofdprijs voor hem. In 2017 zou hij al een keer stage hebben gelopen bij de Amsterdammers. Hij werd toen na een aantal weken te duur bevonden door de toenmalige Ajax-leiding.

“Stuttgart heeft een tweede bod van vijftien miljoen euro op Ito afgewezen, terwijl Mislintat hem daar zelf binnen heeft gebracht”, vertelt Verweij over de al bekende informatie. “Terwijl het wordt nog gekker, want ik werd getipt. Die Ito heeft in april en mei in 2017 een aantal weken als stage bij Ajax meegelopen. Toen heeft hij bij de Onder 18, Onder 19 en bij Jong Ajax gespeeld. Toen vonden Saïd Ouaali (hoofd jeugdopleiding) en Marc Overmars (technisch directeur) hem te duur.”

Ito wordt door Ajax gezien als de beoogde aankoop links centraal achterin. Die plek lijkt nu voor Jorrel Hato, maar als de Japanner wordt binnengehaald, hebben de Amsterdammers met Hato een extra optie op linksback. Ito wil zelf graag naar Ajax, maar Stuttgart heeft nog op geen enkel vlak toegegeven qua transfer. De Duitsers willen zelfs zijn tot 2026 lopende contract snel verlengen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.