AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Maurice Steijn maakt bij Ajax een uitglijder’

Maurice Steijn heeft Steven Bergwijn dit seizoen aangewezen als nieuwe aanvoerder van Ajax. Hij volgt hiermee Dusan Tadic op die onlangs overstapte naar Fenerbahce. Volgens Wim Kieft een foute beslissing van de oefenmeester.

In gesprek met De Telegraaf zegt hij er het volgende over: “Weinig spelers hebben zoveel zelfkennis dat zij zo’n verzoek afwijzen. Bergwijn is vanuit de jeugd iemand met een Ajax-verleden, zit als international vast bij het Nederlands elftal, één van de oudere, meest ervaren spelers in de selectie en kan met zijn kwaliteiten wedstrijden beslissen. Maar aanvoerder…”

De oud-international vervolgt: “Dan moet je ook een voortrekkersrol vervullen in en buiten het veld, jongens meekrijgen en verbaal sterk zijn, zeker ook richting de media. Volgens mij is Bergwijn veel meer een speler die vooral gericht is op zichzelf. In zijn hart wil hij denk ik niet eens de rol van captain spelen. Maar als het je wordt gevraagd, dan ga je er misschien zelf in geloven.”

Volgens Kieft is het een ‘keus uit armoede’. “Davy Klaassen zou meer voor de hand liggen, maar aangezien hij wordt gepasseerd door Steijn zijn de vooruitzichten op speeltijd niet rooskleurig voor de middenvelder. Om Branco van den Boomen, ooit opgeleid door Ajax, na zijn avonturen in de Keuken Kampioen Divisie en terugkeer uit Toulouse direct captain te maken, ging Steijn blijkbaar te ver. Hoewel ik bij hem meer leiderschapskwaliteiten bespeur dan bij Bergwijn.”

Het begin van Bergwijn als aanvoerder is ook al niet veelbelovend, zo concludeert Kieft. Diens eerste opmerking dat hij spelers niet aan hun oren zal trekken zoals Dusan Tadic deed, omdat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen, belooft niet alle goeds. Bergwijn heeft gelijk als hij iedereen wijst op z’n verantwoordelijkheid, maar je hebt wel met voetballers te maken.”

One thought on “‘Maurice Steijn maakt bij Ajax een uitglijder’

  1. Marinus van Cappellen says:

    Alles wat uit telegraaf hoek komt is niet veel soeps of geflopte voetballers of journalisten de enige serieuze en goeie journalist was Jaap Groot en kenner van de Cruijff voetbalfilosofie. Wat er overblijft is een rancuneuze kliek die überhaupt anti Ajax is en altijd geweest.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.