AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ik twijfel of Chuba Akpom wel bij Ajax past’

Chuba Akpom is bij Ajax in beeld als nieuwe aanwinst. Sam Planting, analist van Voetbal International twijfel of de centrumspits van Middlesbrough wel past bij de Amsterdammers.

“De spitsen-theorie van Ruud van Nistelrooij en de ‘ketchupfles’ lijkt van toepassing op Chuba Akpom – ook al komen de doelpunten vooral sinds hij uit de aanvalspunt is verdwenen. Na seizoenenlang schudden, blijft de ketchup nu plotsklaps stromend uit de fles”, begint Planting bij Voetbal International. “Want omring een volwassen, geslepen loper als Akpom met technisch aanvalstalent, en hij zal je belonen met goals.”

“In de loop der tijd is hij dusdanig slim en effectief geworden met zijn acties zonder bal, dat hij vaker zal blijven scoren dan in zijn beginjaren als prof”, vervolgt hij. “Maar er blijven grote vraagtekens rondom de match tussen Ajax en Akpom bestaan. Ziet Sven Mislintat de Engelsman in de eerste plaats als diepe spits? Kan Akpom meekomen in de passing?”

Akpom moet bijna twintig miljoen euro kosten. “En – tamelijk belangrijk in een zeldzaam druk transferwindow – is een speler die vooral zonder bal effectief is zo’n fiks prijskaartje waard? In het spel van Akpom is er genoeg om enthousiast van te worden, maar ‘veilig’ is hij als dure aankoop niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.