AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-sterkhouder: ‘We hebben topfitheid gemist vorig seizoen’

Steven Bergwijn is nog altijd teleurgesteld dat Ajax zich niet heeft geplaatst voor de Champions League. Wel voelt hij zich nu al fitter dan ooit en is hij vastberaden om zich met de club weer te gaan plaatsen voor het miljardenbal.

Komend seizoen plaatsen de nummers één en twee van de Eredivisie zich rechtstreeks voor de Champions Leauge, iets waarin Ajax koste wat kost moet slagen volgens Bergwijn. “Want ik voel nu de pijn van géén Champions League spelen. Ajax is de grootste club van Nederland en hoort gewoon in de Champions League thuis”, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Dinsdag werd bekend dat Bergwijn de nieuwe aanvoerder is van Ajax. De international van Oranje voelt zich fitter dan ooit en merkt ook een verschil op ten opzichte van afgelopen seizoen. “De trainingen zijn lang en we moeten veel lopen, maar dat is echt het beste voor ons. Die topfitheid hebben we vorig seizoen ook wel gemist”, vervolgt Bergwijn, die hard heeft gewerkt om fysiek zo sterk mogelijk terug te keren. “Van jongs af aan zorg ik goed voor mijn lichaam, want bij snelle, explosieve spelers ligt een spierblessure op de loer. Die is nooit helemaal te voorkomen, maar ik doe er alles aan om de kans daarop zo klein mogelijk te maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.