AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax richt pijlen op oude bekende van Sven Mislintat’

Ajax heeft een nieuwe spits in het vizier. Het gaat om de 27-jarige goalgetter Chuba Akpom. Hij maakte afgelopen seizoen indruk bij Middlesbrough waar hij maar liefst 28 keer wist te scoren.

Hij heeft nog een jaar contract bij Boro, en is mede daardoor een interessant target voor de Amsterdammers. Volgens Transfermarkt bedraagt zijn huidige transferwaarde zo’n twaalf miljoen euro. Ajax wil een centrumspits aantrekken, die de concurrentie aan kan gaan met Brian Brobbey. Vorig seizoen waren Dusan Tadic en Lorenzo Lucca nog voor handen als opties, maar de Servische aanvoerder vertrok naar Fenerbahçe terwijl de aankoopoptie van de Italiaanse huurling niet werd gelicht. Brobbey groeide niet uit tot de gewenste aanvalsleider, mede doordat hij fysiek geen hele wedstrijden aankon. Dat punt lijkt inmiddels verbeterd, maar een extra targetman halen is nog wel essentieel voor de Amsterdammer.

Hierbij komt het nu uit bij Akpom, al staan er nog meer spitsen op het lijstje. Akpom doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij te maken kreeg met Mislintat. Een doorbraak bij The Gunners zat er niet in, ook niet na veel verhuurperiodes (Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton & Hove Albion en Sint-Truiden). In 2018 belandde de Engelsman bij PAOK Saloniki, waarna Middlesbrough hem twee jaar later terughaalde naar zijn geboorteland. Vorig seizoen was met afstand zijn meest doeltreffende jaargang ooit: daarvoor vond hij nooit vaker dan acht keer het net in één seizoen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.