AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Maurice Steijn: ‘Transfergeweld op komst bij Ajax’

Ajax zal zich deze transferperiode nog zeker gaan roeren op de transfermarkt. Trainer Maurice Steijn heeft namelijk aangegeven dat de echte inkomende klappers binnenkort zullen gaan plaatsvinden.

Hij stond dinsdagmiddag ESPN te woord op de Open Dag van Ajax. Daar ging de 49-jarige oefenmeester allereerst in op het naderende vertrek van zowel Mohammed Kudus als Edson Álvarez. “We wisten dat er wat met Kudus kon gaan gebeuren. We wisten dat er wat met Álvarez kon gaan gebeuren. Dat waren afspraken, dus daar hebben wij ons op voorbereid. Op de achtergrond zijn we druk bezig de opgenvallen posities in te vullen”, aldus Steijn, die tevens bevestigde dat Álvarez bezig is met de laatste ‘hobbels’ af te ronden, alvorens hij naar West Ham United vertrekt.

Ajax versterkte zich deze zomer al met onder anderen Benjamin Tahirovic, Branco van den Boomen en Carlos Forbs. Meer nieuwe namen, en ook ervaren krachten, zullen nog komen. “Die grote jongens worden wel binnengehaald. Waar we naar toe willen is ook de filosofie van de club nastreven: met jonge jongens opleiden en met zoveel mogelijk jonge jongens spelen in het eerste elftal. Dan kijk je in eerste instantie naar de jeugdopleiding, maar de grote namen en de écht ervaren spelers horen daar ook bij”, vertelt Steijn, die wellicht doelt op de absolute prioriteit van de Amsterdammers: verdediger Josip Sutalo.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.