AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Spelers bij Ajax willen het zinkende schip verlaten’

Analist en voormalig voetballer Wim Kieft ziet dat het bij Ajax allemaal niet lekker loopt. Hij denkt dan ook dat de Amsterdammers meer dan ooit zijn aangewezen op de jeugdopleiding van de club.

“Inmiddels druipt de onvrede ervan af bij Ajax”, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. “Je voelt dat spelers het zinkende schip willen verlaten. Kijk en luister naar jongens als Geronimo Rulli, Steven Berghuis, Davy Klaassen, Edson Alvarez of Mohammed Kudus. Kwalitatief houdt trainer Maurice Steijn ze graag bij de selectie, maar als ze met hun hoofd elders zitten en de sfeer verzieken, kun je beter snel afscheid van ze nemen.”

“De broekriem wordt aangetrokken en mega-investeringen blijven uit door het mislopen van CL-voetbal. Ajax kan niet iedereen kopen die het wil en is meer aangewezen op de jeugdopleiding. Op dit moment stokt de doorstroming omdat toptalenten ontbreken. Dat kan je de jeugdopleiding verwijten; je weet dat het doorbreken van toptalent ook een golfbeweging is”, aldus Kieft.

One thought on “‘Spelers bij Ajax willen het zinkende schip verlaten’

  1. Pure onzin van Kieft. Waar komt zijn Ajax-bashen vandaan? Geen gratis seizoenskaart gekregen?

    Deelname aan de CL levert zo’n € 40 miljoen op. Dat loopt Ajax dus mis. In de huidige spelersmakelaar is 40 miljoen nou niet meteen een mega-investering. De verkoop van Timber, Kudus, Alvarez, Daramy en Bassey levert zo’n € 150 tot 160 miljoen op. Daar kun je heel wat goeie voetballers voor terughalen.

    Het probleem van Ajax zit bij het bestuur en de staf. Allemaal egotrippers en lichtgewichten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.