AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Het zou het allerbeste voor Ajax zijn dat ze blijven’

Sven Mislintat is sinds enkele maanden de technisch man bij Ajax. En waar vorig seizoen voor honderd miljoen euro werd geinvesteerd, is het dit seizoen nogal karig te noemen. Er zal eerst moeten worden verkocht, alvorens er serieuze aankopen kunnen worden gedaan.

“Ik geniet van mijn werk, maar weet dat het een moeilijke job is. Als je geen Champions League-geld hebt, is het passen en meten qua budget. Met de financiële afdeling en de raad van commissarissen hebben we een strategie uitgestippeld om eerst te verkopen en daarna te kopen. Daar houden we aan vast”, aldus Mislintat.

Mogelijk kan een vertrek van Edson Álvarez en Mohammed Kudus in het voordeel werken van de beleidsbepaler. “Met beide spelers en hun zaakwaarnemers hebben we heel open en goede discussies met een duidelijke wens qua tijdlijn. We hebben de tijd nodig om goede vervangers te halen.”

Overigens hoeven ze niet weg, zo maakt Mislintat duidelijk in gesprek met De Telegraaf. “Het zou het allerbeste voor Ajax zijn dat Kudus en Alvarez blijven. Maar als ze vertrekken, kunnen we een deel van de opbrengst gebruiken om de schade van het mislopen van de Champions League te repareren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.