AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Van den Boomen: ‘Duidelijk dat we in de linie kwaliteit zoeken’

Ajax verloor vanmiddag een oefenwedstrijd tegen het Duitse FC Augsburg met 3-1. Branco van den Boomen hoopt dat de club zich snel zal versterken, want in de ogen van de middenvelder ontbeert het de ploeg aan volwassenheid.

“Ik heb een beetje gemengde gevoelens”, aldus Van den Boomen na afloop van het duel voor de camera van Ziggo Sport. “Ik denk dat er goede fases tussen zaten, maar we hebben ook te veel fouten gemaakt. Veel slordigheden, niet alleen bij de goals, maar bij meerdere momenten. We verloren de bal vaak, waardoor we veel kansen weggaven. Aan de andere kant creëerden we ook veel kansen. Meer dan zij.”

“Het begin van de eerste en tweede helft was goed van onze kant”, vervolgt de van Toulouse overgekomen spelverdeler. “Veel goede combinaties en met goed druk zetten. We krijgen steeds meer patronen te zien. Na de 1-1 ben je de betere ploeg, maar dan valt die 2-1 uit een countermoment.” Ondanks de nederlaag en de grote hoeveelheid fouten blijft Van den Boomen rustig. “”Het is jammer, maar beter nu dan in de competitie.

Van den Boomen strooide weer veel met passes. Hij wil daarnaast ook een stukje karakter toevoegen. “Omdat ik de KKD heb meegemaakt, kan ik voor wat meer volwassenheid en mentaliteit zorgen. Ik ben van ver gekomen en wil ook iets laten zien. Die energie wil ik overbrengen op de groep. Dat gaat tot nu toe prima. Ik wil belangrijk zijn en het beste eruit halen.”

De oud-speler van onder meer FC Eindhoven, die tegen Augsburg nog even de aanvoerdersbrand droeg, hoopt dat hij snel wat nieuwe teamgenoten kan verwelkomen. “Het is duidelijk dat we achterin nog wat zoeken. We zijn daar opzoek naar volwassenheid. Daar kunnen we als team nog heel veel stappen door zetten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.