AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Steijn wil dat Ajax op deze manier gaat spelen’

Maurice Steijn, de nieuwe trainer van Ajax wil dat zijn spelers met een hoge intensiteit en zo hoog mogelijk op het veld gaan afjagen. Hij weet dat daarvoor de spelers in een uitstekende fysieke staat moeten zijn. In de voorbereiding wordt daar dan ook keihard aan gewerkt.

‘Wat we willen zien als we de bal niet hebben, is zo hoog mogelijke druk en de bal snel veroveren met veel intensiteit bij de spelers. Daarvoor trainen we ook veel en hard’, zo omschrijft hij het in gesprek met Ajax TV. ‘Het is nodig als je op de manier druk wilt zetten zoals wij dat willen gaan doen. Aan de bal wil ik veel vrijheid geven en gebruik proberen te maken van de creativiteit, zeker op de helft van de tegenstander.’

De afspraken bij balbezit tegenstander zijn strikt, terwijl de creativiteit van de Ajacieden aan de bal dus niet aan banden wordt gelegd. ‘Als we de bal niet hebben, is er per positie een hele duidelijke taakomschrijving. Als we de bal wel hebben, hebben we vaste patronen, maar op een meter of dertig van het doel mogen spelers ook op intuïtie dingen doen.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.