AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Ajax wilde seizoen laten afmaken door succescoach’

Frank de Boer is het afgelopen seizoen tweemaal gepolst door Ajax. Eerst om assistent te worden van Alfred Schreuder, en later nog een keer om zijn functie over te nemen. Daar zag hij wel wat in, maar uiteindelijk liep dit toch stuk.

“Daar hebben we over gesproken, maar ze wilden nog een tweede gesprek”, aldus De Boer in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Het feit dat de clubleiding van Ajax nog niet overtuigd was na het eerste gesprek, zorgde er uiteindelijk voor dat de voormalig verdediger vriendelijk bedankte voor een terugkeer. “Ik dacht: hallo, jullie weten toch wel wat jullie aan mij hebben.”

“Ik zag het aanvankelijk wel zitten om het seizoen af te maken”, vervolgt de kersverse trainer van Al Jazira. “Maar die ochtend werd ik alweer om vijf uur wakker. Toen dacht ik: dit moet ik niet willen. Ik heb toen Edwin van der Sar meteen gebeld en bedankt. Ten eerste omdat ik geen zin had om me in nog een gesprek te moeten bewijzen en ten tweede omdat het malen midden in de nacht alweer begon. Dat was juist waarom ik afstand had genomen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.