AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Wellicht goed van Ajax om te breken met de oude leiders’

Sven Mislintat, de technische man van Ajax vond het vertrek van Dusan Tadic bij de club moeilijk, maar misschien ook wel goed. Hij ziet nu namelijk nieuwe leiders opstaan in de hoofdstad.

Twee weken geleden ging het ineens hard rondom Tadic. De Servische aanvoerder zou niet tevreden zijn geweest met de kwaliteit van de selectie van Ajax en liet zijn contract ontbinden in Amsterdam. Een bliksemvertrek naar Fenerbahçe was het gevolg en daar liet hij zich woensdag meteen gelden met assist tegen FC Zimbru Chisnau (5-0) in de voorrondes van de Conference League.

Mislintat blikt in gesprek met de ochtendkrant terug op de ‘moeilijke’ situatie rondom Tadic, maar ziet ook de voordelen van diens vertrek. ‘Als we voor de komende twee tot vier jaar een nieuw project starten, dan is het wellicht goed met de oude leiders te breken’, klinkt het.

Hij noemt een aantal gegadigden die eenzelfde rol als de Serviër kunnen gaan vertolken. ‘Branco van den Boomen heeft dat deze voorbereiding al laten zien, Benjamin Tahirovic toont aan een persoonlijkheid te zijn en hopelijk volgen anderen’, aldus Mislintat, die afsluitend stelt dat je geen leiders kan kopen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.