AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Grimmige sfeer bij Ajax: ‘Steijn schiet weer uit zijn slof’

Maurice Steijn zit er tijdens het Duitse trainingskamp van Ajax bovenop. En dit heeft reservedoelman Jay Gorter inmiddels ook gemerkt, die er flink van langs kreeg door de oefenmeester. Hij wees hem ‘gewoon in de goal te gaan staan’ en ‘zijn waffel te houden.

Het was niet de eerste keer dat Steijn uit zijn slof schoot tijdens een Ajax-training. Eerder deze week liet de oefenmeester zich ook al gelden tijdens een pass- en trapoefening. Dit keer was doelman Gorter de pineut volgens Ajax Showtime, dat het incident donderdag opmerkte. De doelman kreeg een duidelijke boodschap mee van Steijn. “Je gaat nu gewoon in de goal staan en je houdt je waffel. Anders ga je lekker weg en naar het andere veld.”

Met ‘dat andere veld’ doelde Steijn op het veld waar de ‘B-groep’ aan het trainen was. De selectie werd tijdens die training gesplitst in mogelijke basisspelers en spelers die buiten de boot dreigen te vallen. Gorter behoorde dus tot de A-ploeg, maar maakte dus geen goede beurt bij de oefenmeester. De 23-jarige doelman krijgt in de voorbereiding de kans om de concurrentie aan te gaan met Géronimo Rulli. Het afgelopen half jaar werd Gorter nog verhuurd aan het Schotse Aberdeen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.