AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Ajax-speler gaat ‘schoorvoetend’ akkoord met vertrek

Met de nodige tegenzin is Calvin Bassey dan eindelijk vertrokken bij Ajax. De Nigeriaanse mandekker had namelijk liever nog een seizoen in Amsterdam gebleven. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

Afgelopen jaar werd er maar liefst 23 miljoen euro door Ajax overgemaakt aan Rangers FC. Al snel raakte hij beland op de reservebank. Hij wilde onder Maurice Steijn met een schone lei beginnen, maar krijgt die kans niet. Op het moment dat Fulham zich concreet meldde, dacht Bassey niet aan een exit. ‘Vertrekken uit Amsterdam is dan totaal nog geen optie voor de amicale en zorgzame Bassey, met wie zijn teamgenoten weglopen’, schrijft het AD.

De ochtendkrant schetst dat Bassey door Ajax ‘naar de uitgang is geduwd’. Bij Fulham dreigt een leegloop. Trainer Marco Silva kan naar Saudi-Arabië, terwijl sterspeler João Palhinha ook weg lijkt te gaan. ‘Mede door die roerige situatie beschouwt Bassey een transfer als een sportieve stap terug, zeker nu hij met een schone lei denkt te kunnen beginnen bij Ajax.’ Bij Fulham is het perspectief op speeltijd groter, terwijl hij ook meer gaat verdienen dan bij Ajax.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.