AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Sven Mislintat richt pijlen op Duits international’

In de zoektocht naar een opvolger voor Jurrien Timber heeft Sven Mislintat meerdere ijzers in het vuur. Naast Josip Sutalo staat ook Armel Bella-Kotchap in de belangstelling van de Amsterdammers. Hier maakt het Engelse medium ‘The Athletic’ melding van.

De 21-jarige Duitser, die Kameroense roots heeft en is geboren in Parijs, degradeerde met Southampton afgelopen seizoen uit de Premier League. Hij wil op het hoogste niveau actief blijven, en mikt op een transfer. Ajax wordt daarbij als optie genoemd, terwijl ook RB Leipzig hem op de radar zou hebben. Vanuit Duitsland werden deze geruchten ontkracht. In mei klonken berichten dat Eintracht Frankfurt en drie Premier League-clubs interesse in Bella-Kotchap zouden hebben.

Afeglopen seizoen namen ‘The Saints’ hem voor elf miljoen euro over van VFL Bochum. Door verschillende blessures miste Bella-Kotchap de nodige wedstrijden, en kwam uiteindelijk tot 24 Premier League-optredens. Daarin maakte hij wel de nodige indruk. De 2-voudig international ligt nog tot medio 2026 vast bij The Saints. Zijn marktwaarde ligt momenteel rond de twintig miljoen euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.