AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Jaap Stam is lyrisch over oud Ajax-mandekker

Lisandro Martinez verruilde afgelopen zomer Ajax voor een avontuur bij Manchester United. En in zijn eerste seizoen heeft hij een goede indruk gemaakt op oud-speler Jaap Stam. Hij kende een moeilijk begin bij de Engelse grootmacht, maar herstelde zich knap. Inmiddels is hij één van de sterkhouders.

“Martínez heeft het volgens mij heel goed gedaan. Hij moest even wennen aan de competitie en de tegenstanders, maar is nu heel rustig aan de bal, zijn passing is heel goed”, begint Stam. “Hij is natuurlijk niet de grootste, maar hij is erg slim in de duels, gebruikt zijn lichaam goed en zijn positionering is erg goed”, vervolgt de oud-verdediger. “Hopelijk kan hij dat dit seizoen volhouden, al zal hij wel hulp van zijn ploeggenoten nodig hebben. Maar ja, dat geldt denk ik voor elke speler in elke positie.”

Stam weet dat het voetbal nu anders is ten opzichte van ‘zijn’ tijd. “Je weet dat er een VAR is, dus je kan niet alles flikken, zoals vroeger”, vervolgt Stam. “Nog altijd kan je een tikkie uitdelen of iemand een beetje vastpakken, maar met de VAR zijn er zoveel camera’s, ze zien alles. Het gaat er nu om dat je je agressie op een goede manier gebruikt, dan kun je er nog steeds voordeel uit halen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.