AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Hij had al maanden contact met Ajax’

Ajax verraste deze zomer erg met de komst van Maurice Steijn. De media dachten dat de Amsterdammers voor een buitenlandse trainer gingen, maar Sven Mislintat bepaalde anders. Hij stond al langere tijd in contact met Ajax, volgens zijn zoon Sem Steijn.

“In april waren wij voor het eerst op de hoogte”, zo vertelt hij in gesprek met 1Twente. “Dat was heel leuk en het was heel bijzonder om te zien hoe dat zo lang stil is gebleven en dat niemand daar wat van hoort. Dan komt het uiteindelijk naar buiten en dan zie je al die verbaasde reacties, terwijl het al heel lang speelt.”

Steijn beleefde afgelopen seizoen een droomjaar met Sparta Rotterdam door op de zesde plaats in de Eredivisie te eindigen. De club greep net naast Europees voetbal, omdat het in de finale van de play-offs van FC Twente verloor. Het bleek het laatste duel van Steijn te zijn, die vervolgens naar Amsterdam vertrok.

In de Johan Cruijff ArenA ligt voor hem de loodzware opdracht te wachten om voor de landstitel mee te strijden. Ajax beleefde vorig voetbaljaar een dramatisch seizoen door op de derde plaats in de Eredivisie te eindigen en naast de Champions League te grijpen. Daardoor moet de club eerst spelers verkopen, voordat het versterkingen kan presenteren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.