AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Monaco meldde zich, maar ik wilde toen bij Ajax blijven’

Kasper Dolberg tekende onlangs een contract bij RSC Anderlecht. De Deense spits beschouwt zijn periode bij Olympique Nice als mislukt. Bij zijn nieuwe werkgever hoopt hij weer van waarde te kunnen zijn, zoals hij ook in Amsterdam was zeven jaar geleden.

In het seizoen 2016/2017 brak hij onder Peter Bosz door in Amsterdam. Hij maakte maar liefst 23 doelpunten in alle competities. Daarna sloeg de klad erin en werd hij, ondanks dat hij nog wel met regelmaat scoorde, minder belangrijk. Na zijn debuutseizoen bood AS Monaco vijftig miljoen voor hem, maar een transfer kwam er niet van. ‘Ja, maar ik wilde toen ook bij Ajax blijven’, zegt de kersverse Anderlecht-aankoop tegen De Telegraaf. ‘Het was dus niet dat ik daar mee zat. Zelfs het jaar erna wilde ik het liefst in Amsterdam blijven toen Nice zich meldde, maar de zaken bij de club veranderden en dus was het tijd voor mij om te vertrekken.’

Bij OGC Nice loste Dolberg nooit helemaal zijn belofte in, ondanks dat hij in zijn eerste seizoen clubtopscorer werd met elf goals. ‘Ik beschouw mijn periode bij Nice niet als een mislukking. In mijn eerste seizoen werd ik topscorer van de club en haalden we Europees voetbal wat altijd ons doel was’, legt hij uit. Pas toen de coronacrisis in het voorjaar van 2020 begon, werd het lastiger voor Dolberg. ‘Maar ook in mijn derde jaar bij Nice liep het goed. Er werd toen veel geroteerd, maar één op twee duels stond ik in de basis. Opnieuw dwongen we Europees voetbal af.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.