AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

Mislintat: ‘Timber vervangen, en minstens één nieuwe aanvaller’

Sven Mislintat, de technisch directeur van Ajax gaat zich de komende periode vooral richten op een vervanger voor de vertrokken Jurrien Timber. Dat heeft momenteel zijn prioriteit. Hierna zal hij zijn pijlen richten op minstens één aanvallende versterking.

‘Natuurlijk moeten we eerst budget genereren om vervolgens het team te versterken’, legt Mislintat uit in gesprek met Ajax TV. ‘De situatie is zoals het is. We hebben geen Champions League-inkomsten. Dat is niet fijn, maar elke club en dus ook Ajax moet daarmee dealen. Normaal gezien calculeren we het in, maar vorig seizoen helpt niet mee.’

‘Hoewel de situatie van Dusan in deze niet belangrijk is, omdat we geen transfersom ontvangen, is het nu tijd om de selectie te versterken met wat geld dat we nu hebben gegenereerd’, verklapt de bestuurder alvast, waarna hij de Ajax-fan een geheugensteuntje biedt. ‘We moeten niet vergeten dat we al proactief zijn geweest. We hebben Tahirovic van Van den Boomen gecontracteerd.’

Vervolgens gaat Mislintat op de concrete transferplannen van Ajax en daarin is hij bijzonder open. ‘Het is nu tijd om na te denken over de vervanger van Timber. Dat moet de prioriteit zijn, aangezien we vorig seizoen al gering waren in rechtsbenige verdedigers. Dat betekent dat het op dit moment het onderwerp van gesprek is. We hebben kwalitatief goede spelers voor ogen. Deze ga ik niet noemen, omdat ik anders de markt beïnvloed en clubs wakker maak.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.