AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘FIFA betaalt Ajax miljoenen, Feyenoord pakt zeven ton’

De FIFA heeft de Nederlandse clubs het geld uitbetaald voor hun bijdrage van spelers op het WK in Qatar. Zo kreeg Feyenoord een bedrag van 712.275 euro bijgeschreven. Namens de Rotterdammers waren Justin Bijlow, Alirez Jahanbakhsh en Sebastian Szymanski aanwezig.

Omdat dit drietal met hun land naar het eindtoernooi in Qatar ging, is de FIFA verplicht de (oud-)clubs een geldbedrag te betalen. De betalingen zijn gebaseerd op het aantal dagen dat de spelers ‘geleend’ waren van hun club.

Volgens Voetbal International betaalt de FIFA in totaal zo’n zes miljoen euro aan Nederlandse clubs. Ajax is de absolute grootverdiener met ruim drie miljoen euro. Feyenoord staat achter PSV op een derde plek.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.