AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Vaclav Cerny sluit terugkeer bij Ajax niet uit’

Vaclav Cerny heeft bij FC Twente nog een contract tot medio 2025 maar is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen bij De Tukkers. Zijn voorkeur gaat uit naar een club uit het buitenland maar de vleugelaanvaller sluit Ajax ook niet uit.

De 25-jarige aanvaller zegt in gesprek met Ajax Showtime graag een stap omhoog te willen maken. “Ik ben pas 25, dus dat moet ook kunnen. Een terugkeer naar Ajax? Dat zou heel mooi zijn, maar na tien jaar in Nederland lijkt het mij ook wel mooi om in een ander land te gaan voetballen.”

In zijn eerste periode bij Ajax wist Cerny nooit door te breken, waardoor de aanvaller in 2019 vertrok naar FC Utrecht. De buitenspeler werd in Amsterdam regelmatig geplaagd door blessures en begreep dat het lastig werd om op jonge leeftijd door te breken bij Ajax. “Het niveau ligt hoog en de concurrentie is groot, dus dan moet je ook realistisch zijn. Via een andere route heb ik de weg omhoog weer gevonden en daar ben ik vooral heel blij mee. Bij FC Twente zit ik goed op mijn plek en haal ik weer een hoog niveau.”

Enige wrok koestert de buitenspeler dan ook absoluut niet. “Ik baal er niet van dat het bij Ajax niet is gelukt, want dat heeft nu eenmaal zo moeten zijn. Voor mij is het wel een grote motivatie om in mijn carrière alsnog bij een club van dat niveau terecht te komen.” Cerny steekt zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken. “Het is wel mijn ambitie om op het allerhoogste niveau te spelen, maar dat is het ook altijd al geweest. Ik wil dit seizoen goed afsluiten met FC Twente en dan ben ik ervan overtuigd dat er komende zomer weer deuren open zullen gaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.