AjaxReport

"WIJ ZIJN AJAX"

‘Strenge Heitinga laat zich horen en eist duidelijkheid’

Ajax-trainer John Heitinga merkt dat het een chaos is binnen de club. En daarom wil de interim-trainer graag duidelijkheid hebben over het volgende seizoen van de Amsterdammers. Kan hij op zijn post blijven zitten of wordt hij vervangen door iemand anders?

Hij werd al eerder benaderd door de directie om hoofdtrainer te worden van Ajax. “In de periode dat ze bij mij kwamen, eigenlijk al in de periode dat Alfred (Schreuder, red.) mij vroeg om hem te assisteren, heb ik in eerste instantie ‘nee’ gezegd, omdat je de onrust toen al voelde. Dat is nu ook nog steeds”, vertelde de hoofdtrainer van Ajax bij De Telegraaf. “Uiteindelijk maakte ik de beslissing om hem te assisteren. Daaraan zie je ook hoe onvoorspelbaar dat is, want je kiest altijd de weg van de geleidelijkheid en na de wedstrijd tegen Volendam sta je ineens zelf voor de groep.”

De oud-verdediger van Ajax probeert zijn functie zo goed mogelijk in te vullen. “Daarbij probeer ik altijd het gehele plaatje te bekijken en altijd naar de langere termijn te kijken.” De toekomst is alleen zeer onzeker bij Ajax. Er is nog geen nieuwe technisch directeur en er is ook nog geen beslissing genomen wie de hoofdtrainer van volgend seizoen wordt. “28 juni start alweer de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo snel gaat dat. We praten nu nog over de halve finale van de beker en zeven wedstrijden in de competitie, maar tegelijkertijd moet je naar je elftalcompositie kijken. Naar wie wordt er TD? Blijf ik zitten of komt er nieuwe hoofdtrainer? Dus ja, je voelt de onrust wel. Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt voor iedereen. Dat is denk ik het allerbelangrijkste.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.